Glas of Plastic?

Slimme tips

Het scherm van je smartphone is krasgevoelig. Met een screenprotector voorkom je krassen die ontstaan door dagelijks gebruik van je smartphone. Je kunt daarbij kiezen uit een bescherming gemaakt van glas of van plastic.

We hebben van beide opties de plus- en minpunten op een rijtje gezet:

Bescherming

Beide protectors beschermen je smartphone tegen krassen. Maar als je je telefoon laat vallen, beschermt een glazen protector je smartphone beter. De glazen bescherming zal breken, maar het scherm van je smartphone blijft heel. Bij de plastic variant is de kans groter dat je scherm en je protector beschadigen.

Dikte

Beide protectors verschillen in dikte. De dikte van een plastic bescherming is ongeveer 0,1 mm dik. Qua dikte zal je dus weinig merken van een plastic protector. De glazen protectors zijn dikker. Deze zijn tussen de 0,3 en 0,5 mm dik. Doordat de plastic variant erg dun is, ontstaan er vaak krassen op de bescherming. Bij de dikkere glazen protector is dit minder snel het geval.

Gebruik

Het gebruik van je smartphone zal veranderen met de plastic variant. Dit verschil zit hem in het vegen met je vinger over het scherm. Je zal merken dat je smartphone net iets trager reageert wanneer je met je vinger over het scherm veegt. Bij de glazen protector merk je dit verschil minder snel. De glazen bescherming voelt meer als het originele scherm van je smartphone.

Installatiebubbelsinscherm

Het monteren van een plastic bescherming kan veel werk kosten. Dit komt met name door de luchtbelletjes die ontstaan tussen je scherm en de protector tijdens het monteren. Bij glazen protectors ontstaan geen luchtbelletjes. Hierdoor gaat het monteren van een glazen bescherming een stuk sneller. Desondanks zal je bij het aanbrengen van alle twee de protectors eerst het scherm van je smartphone goed moeten schoonmaken. Lees hier hoe je een plastic protector aanbrengt.

Prijs

Een belangrijke factor bij de aanschaf is de prijs. Beide protectors verschillen veel van elkaar in prijs. De plastic protectors zijn goedkoper dan de glazen variant. Afhankelijk van de kwaliteit betaal je tussen de € 2,- en € 10,- voor een een plastic bescherming. Voor de glazen variant betaal je tussen de € 2,- en € 20,-.

Conclusie

Een goede glazen protector voelt net zo aan als het touchscreen van je smartphone. Het maakt je smartphone alleen wel wat dikker.

Plastic protectors zijn wel een stuk goedkoper dan de glazen variant. Aan jou de keus of je voor een glazen of plastic protector kiest. Hieronder vind je een opsomming van de plus- en minpunten.

Plastic

+   0,1 mm

–    Bescherming voelt dun aan

+   €2,- tot €10,-

–    Een beschadigd scherm bij val telefoon

Glas

–       0,3 mm tot 0,5 mm

+   Bescherming voelt dik aan

–       €2,- tot €20,-

+   Geen beschadigd scherm bij val telefoon

Heb jij ervaring met een van deze protectors? Laat het ons dan hieronder weten.

Simyo producten

Begin nu met slim bellen en kies voor een Sim Only abonnement van Simyo. Heb je liever geen Sim Only abonnement dan kan je altijd kiezen voor een Prepaid simkaart. Wij bieden ook de mogelijkheid om over te stappen van een Prepaid naar een Sim Only abonnement via mijn Simyo.