Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

 • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
 • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
 • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 mei 2021.

 • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 mei) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
 • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
 • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
 • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

Terug naar overzicht
820x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Privacy & veiligheid |

‘De MyBee filter signaleert alleen leuke, leerzame websites’

Spelletjes doen, kletsen met klasgenootjes en natuurlijk nuttige weetjes; voor kinderen kán internet heel leuk en leerzaam zijn. Helaas zijn er ook een hoop dingen die ze beter niet kunnen zien. Gelukkig zijn er internetfilters. Maar, hoe werken die eigenlijk? En hoe werkt dit met je tablet en smartphone?

Twee soorten filters

Niet alle internetfilters werken hetzelfde: er zijn filters die zoveel mogelijk websites met onveilige informatie blokkeren (en zo een blacklist creëren), en er zijn filters die precies andersom werken: die laten juist alleen góede websites toe (via een zogenaamde whitelist).

De blacklist

Eerst de filters die onveilige informatie blokkeren: hoe werken ze? Dit soort filters scannen woorden in de broncode. Dit is de code waarmee een website is opgebouwd. Staan hier woorden in die niet kindvriendelijk zijn, dan wordt de website geblokkeerd. Alleen is dit niet altijd even zorgvuldig. Wie met zijn rechtermuisknop op een webpagina klikt en vervolgens ‘Bekijk broncode’ kiest, ziet een wirwar aan letters en cijfers. Het wil nog wel eens gebeuren dat er per ongeluk woorden ontstaan die niet gewenst zijn, terwijl de website kindvriendelijk is. Zo worden ook veilige, leuke websites geblokkeerd. K9 Web Protection is een gratis internetfilter die veel categorieën blokkeert, en je kunt als ouder zelf een lijst samenstellen met websites die wél mogen. Het programma is in het Engels, maar met Google Translate bij de hand wordt vertalen kinderspel.

Hoe zit het met https?

Websites die niet vatbaar zijn voor internetfilters die broncodes scannen, zijn https websites. Dit zijn beveiligde websites, omdat bezoekers bijvoorbeeld betalingsgegevens uitwisselen (denk aan een webshop). Handig tijdens het online shoppen, maar hierdoor zijn de broncodes van deze sites ook afgeschermd. Is het een ‘webshop’ waar mensen betalen voor níet zulk kindvriendelijk materiaal, dan kan de broncode niet gelezen worden, en wordt de website toegelaten. En https-websites blokkeren is voor de gewone man (lees: geen internetexpert) onbegonnen werk.

De whitelist

Een stuk zorgvuldiger zijn filters die werken met een whitelist. Het uitgangspunt is simpel: 95% van het internet is rommel (niet aankomen dus) en een speciale redactie selecteert, samen met ouders, websites die wél mogen. Deze worden eerst gescreend, en daarna handmatig toegevoegd. Je hoeft dus niet zelf een lijst samen te stellen: veel werk is al uit handen genomen! Een voorbeeld van zo’n internetfilter is MyBee. De filter signaleert leuke en leerzame websites voor kinderen tot elf jaar (en deelt in op verschillende leeftijden), zoals de Nijntje website en Spelletjesplein. Ouders kunnen zelf websites aanmelden bij de redactie, die daarna checkt of het ook écht kindvriendelijk is. MyBee is er voor Windows en Apple computers én voor iPad en iPhone.

Tablet, smartphone, Safe search

Tja, en dan zijn er nog al die momenten waarop je kind jouw smartphone of tablet grijpt om spelletjes op te doen. Hoe bescherm je deze apparaten? Hier zijn, natuurlijk, handige apps voor, zoals de hierboven genoemde MyBee app (voor Apple) en Famigo – deze laatste is een gratis, en complete app voor Android. Maar er zijn meer handige trucjes. Een paar extra tips:

 • Bescherm je smartphone en tablet altijd met een toegangscode (en houd deze geheim)
 • Bescherm ook je simkaart met een pincode
 • Ga (voor Apple) naar ‘Instellingen’, ‘Algemeen’ en kies ‘Schakel beperkingen in’. Je kunt nu apps kiezen die ontoegankelijk moeten worden gemaakt (zoals de Appstore of YouTube)
 • Voor Android: stel een verificatie in voor de Play Store-app. Er zijn drie opties: voor alle aankopen, elke dertig minuten verifiëren, of nooit. Instellen gaat via de Google Play Store-app. Tik op het menupictogram in de Google Play Store en dan ‘Instellingen’, ‘Verificatie’ vereisen voor aankopen. Kies de gewenste instelling en volg de instructies.
 • Voor Windows: Windows smartphones hebben een veilige Speelhoek voor kinderen, waar ze ongestoord hun gang kunnen gaan. Op de website van Windows kun je lezen hoe je deze inschakelt.
 • Daarnaast biedt Google nog de optie om voor ‘Safe Search’ te kiezen. Typ simpelweg ‘Safe Search’ in de zoekmachine en je ziet vanzelf instructies. Maar; een goede internetfilter is altijd zorgvuldiger!

Hoe beveilig jij je apparaten tegen niet-kindvriendelijk materiaal?

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.