.

tips voor iPhone en iPad
Terug naar overzicht
8,989x gelezen
Terug naar overzicht
Telefoons & Tech |

12 tips voor op je iPhone & iPad

Een smartphone heeft veel functies waarvan je vaak niet eens weet dat ze op de telefoon zitten. Ook op je iPad en iPhone zitten een aantal functies verscholen, maar deze zijn daarom zeker niet minder handig. We hebben 12 tips voor iedere iOS gebruiker op een rij gezet. Doe er je voordeel mee, en pak je iPhone of iPad om ze meteen uit te proberen:

Tip 1 - Blader sneller door webpagina’s op Safari

De meest gebruikelijke manier van scrollen is door je vinger van boven naar beneden te brengen (of andersom). Ben je ver naar beneden gescrolled? Dan kost het veel tijd om helemaal naar boven te scrollen! Dat kan sneller. Klik in Safari op de tijd, boven je URL. Je bent zo in één klik weer helemaal bovenaan!

Tip 2 - Zet In-App aankopen uit met één knop

In-app aankopen zet je makkelijk uit!Ga naar Instellingen>Algemeen>Beperkingen>Kopen vanuit apps.

Schuif deze knop naar links als je bijvoorbeeld wil dat kinderen niet op je iPad of iPhone aankopen kunnen doen in apps.

Tip 3 - Zie de tijd van verzonden berichten

In Berichten (iMessage) kun je de tijd zien waarop berichten zijn verzonden door je gesprek in iMessage naar Links te verschuiven.

Tip 4 - Gedetailleerde weergave van je Agenda

In je Agenda app, draai je de telefoon horizontaal. Je ziet zo makkelijk al je afspraken in een weekoverzicht. Handig!

gedetailleerde weergave kalender ios

Tip 5 - Schud je iPhone om snel veel tekst weg te halen

Als je een lang berichtje wilt verwijderen nog voordat je het stuurt, kan dat sneller dan via het standaard wissen pijltje (Pijltje-naar-links). Schud je telefoon! Hierna vraagt je iPhone of je voor ‘Herstel’ wilt kiezen. Kies ‘Herstel’ als je álle tekst in je berichtje wilt verwijderen.

Tip 6 - Type cijfers met één handeling

Tijdens het typen op je iPhone gebruik je waarschijnlijk altijd 2 toetsaanslagen voor cijfers. 1. De cijferknop [123 – linksonderin] en 2. Het cijfer. Dat kan sneller! Houd de cijferknop in – en schuif je vinger over het toetsenbord naar het juiste cijfer. Alle beetjes tijdwinst helpen tenslotte!

Tip 7 - Houd letters in voor speciale tekens en suggesties

Door te blijven drukken op een letter, krijg je extra functies. Je schuift je vinger óver het scherm naar je gewenste accentteken. Handig om bijvoorbeeld snel de juiste intonatie in een gesprek te leggen. Maar ook in apps komen de meest handige suggesties naar boven. In Safari komt er bij het intypen van de url, na het inhouden van de punt . een hele lijst met .com, .nl, .be en meer. Een kleine tijdswinst per dag.

Tip 8 - Schakel sneller over op CAPSLOCK

Klik 2-maal in een gesprek op de Shift-toets (Pijltje-omhoog). CAPSLOCK staat nu standaard aan. Let op: het veelvoudig gebruik van CAPSLOCK kan als vervelend worden ervaren ;-)

Tip 9 - Neem foto’s met de volume knop

Houd je er van om horizontaal foto’s te maken? Klik dan op de volumeknop om een foto te maken.

Tip 10 - Gebruik de waterpas in je telefoon of iPad

Veel mensen vergeten dat op je iPhone een waterpas zit. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn wanneer je een schilderij recht wilt hangen.

Tip 11 - Gebruik 4 vingers om door iPad apps te bladeren

Door 4 vingers over het scherm tegelijkertijd naar links of rechts te bewegen, switch je van app. Dat is sneller dan via de ronde Thuis knop.

Tip 12 - Typ met méér dan 1 vinger op je iPad

Beweeg op het toetsenbord van je iPad tegelijkertijd vanuit het midden 1 vinger naar links, en 1 naar rechts. Nu is je toetsenbord opgesplitst in 2 typebare delen. Ook te bereiken via de Toetsenbord knop rechtsonderin, en hierna Split(s) te klikken. Ook kan je het toetsenbord naar het midden van je scherm brengen door rechtsonderin op de toetsenbord knop te blijven drukken, en vervolgens op ‘Undock’.

Naast deze tips voor de iPhone & iPad hebben wij nog een tip om de belkosten zo laag mogelijk te houden. Met een sim only abonnement kan je al bellen vanaf 4,- euro per maand.

Heb jij nog iOS handigheidjes die er nog niet tussen staan? Deel ze dan hier.

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.