Snelheid 4G

Qua snelheid, maar ook kwaliteit, steekt 4G met kop en schouders boven andere vormen van mobiel internet uit. Naast een betere dekkingsgraad is 4G gemiddeld ook bijna drie keer zo snel als de huidige standaard, 3G.

Met een gemiddelde 4G-snelheid van 20 MB per seconde voorziet Flex 4G van Simyo in de behoefte die bij smartphonebezitters is ontstaan met de komst van muziekstreamdiensten en videodiensten richting de smartphones. Het is vanzelfsprekend dat, wanneer er een liedje of video wordt opgevraagd, een lange laadtijd voor, of tijdens het afspelen, erg ongewenst is. 4G’s snelheid voorkomt dat. Dit stelt onder andere Computable op haar website (http://www.computable.nl/artikel/opinie/telecom/4980585/1276977/gaat-4g-de-telecommarkt-verder-ontwrichten.html) . “Voornamelijk om die reden breiden operators de netwerkcapaciteit steeds meer uit”, valt er te lezen.

Sneller dan wifi

Inmiddels ligt de 4G-snelheid hoger dan een gemiddelde internetverbinding van een huishouden. Simyo’s 4G-snelheid ligt gemiddeld op 20 MB per seconde.

Om dat in perspectief te plaatsen: vijftien jaar geleden werd een liedje via Napster gedownload met 8 kb/s. Hierdoor duurde het ongeveer tien minuten om een nummer volledig te kunnenluisteren. Inmiddels zijn, zeker met 4G-internet, haast alle artiesten binnen een seconde via legale diensten als Spotify te beluisteren.

Grotere databundel raadzaam

Met 4G-internet is het niet het geval dat je per opgevraagde pagina, video of liedje, meer data verbruikt. Aangezien de 4G-snelheid drie keer zo hoog ligt als die van de 3G, is het wel het geval dat je in dezelfde tijd veel meer informatie kan opvragen met 4G-internet. Daarom valt een grotere databundel wel aan te raden. Bovendien is het verstandig om je dataverbruik goed in de gaten te houden. Dit kan met de Mijn Simyo app. Andere opties zijn ook voorhanden. Voor Android is er bijvoorbeeld de Traffic Monitor, terwijl iOS Onavo Count heeft. Het is altijd raadzaam om goed op de hoogte te zijn van truukjes die voorkomen dat je over je mobiele datalimiet heengaat. Dit artikel (https://www.simyo.nl/blog/nooit-meer-over-je-mobiele-datalimiet-heen/) gaat daar dieper op in.