4G Abonnement

Sinds dit jaar is het bij Simyo mogelijk om een 4G-bundel op te nemen in je abonnement. 4G is de snelste vorm van mobiele internet die momenteel in Nederland, maar ook in de rest van de wereld, voorhanden is.

Flex 4G

4G is bij Simyo, in de vorm van Flex 4G, een optionele toevoeging aan je Sim Only-abonnement. Het fijne aan dit 4G-abonnement, is dat je per maand kunt bepalen of je hier gebruik van wil maken. Voor vijf euro extra per maand voeg je 4G Flex toe aan je gewone databundel die bij je abonnement hebt voor mobiel internet. Als je een databundel hebt van 1 GB per maand, en je neemt daar een Flex 4G-bundel bij, beschik je over 4G met een limiet van 1 GB per maand.

Met Flex 4G is het niet zo dat een smartphone meer mobiele data verbruikt dan bij een 3G-databundel. Het internetten wordt alleen een stuk sneller. In dezelfde tijd kun je met een 4G-abonnement meer informatie opvragen dan met 3G-internet. Daarom is verstandig om je dataverkeer goed in de gaten te houden, zodat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan. Wanneer je bij Simyo aan je mobieledatalimiet zit, betaal je daarna een buitenbundeltarief van vijftien cent per megabyte.

Mijn Simyo

Via de Mijn Simyo app kun je nauwkeurig in de gaten houden hoeveel MB’s je per maand nog kunt verbruiken. Het is raadzaam om deze applicatie te installeren als je een abonnement bij Simyo hebt afgesloten. Verder kan je LINK HIER meer tips lezen over databesparing.( https://www.simyo.nl/blog/nooit-meer-over-je-mobiele-datalimiet-heen/)

Er komen steeds meer diensten voor smartphones die een snelle mobiele internetverbinding verlangen. Voorbeelden zijn muziekstreamdiensten zoals Spotify en Deezer en de video-apps van YouTube en DailyMotion. Aangezien elke premiumtelefoon momenteel al HD-films kan afspelen, is de behoefte om filmpjes in HD te bekijken ook groter geworden. Het 4G-abonnement van Simyo sluit aan op die behoefte, met razendsnelle downloadsnelheden. Gemiddeld ligt de snelheid van een 4G-abonnement bij Simyo op 20 MB per seconde.

5G?

Dat betekent niet dat 4G een eindstation is voor mobiel internet. Het ontwikkelingsproces van een nog snellere vorm van mobiel internet, is inmiddels al gaande. Dit is momenteel echter nog zo prematuur dat 4G nog lang de snelste vorm van mobiel internet in je abonnement zal blijven.